onsdag 4 augusti 2010

Johanna & Malin

Först kom Johanna...1990. Herregud 20 år sedan. Hon var inte så sugen på att komma ut den lilla. Tog sin tid. Tyckte nog om den väldigt lilla och trygga världen hon befann sig i. Men den 25 november kl 14.29 var hon född. Hon var så söt. Massa svart hår och långa raka fingrar och lite krokiga tår. Lik sin far. Så är det säger dom, att den förstfödda oftast blir lik pappan.
Det var en udda känsla att gå ut från BB med en ny liten person i famnen. Varje kväll somnade hon på bröstet, sen var det bara att kasa ner henne i sängen och så sov hon snällt hela natten.
Knappt två år senare föddes hennes syster. Tvärtemot Johanna valde Malin att titta ut 4 veckor för tidigt. 9 september 1992. Hon var en smula gulbruntonad då levern inte hade kommit igång riktigt. Såg lite sommarfräsch ut. Hon hade t o m solblekta slingor i sin kalufs. Även denna lilla flicka sov som en stock nätterna igenom.
Nu är dom nästan vuxna. Om några veckor fyller Malin myndig.
Det slog mig att deras båda särdrag fortfarande håller i sig. Johanna trivs hemma i vårt hus och är inte det minsta sugen på att ge sig ut i världen. Lillasyster Malin vill redan nu flytta hemifrån och gärna åka till Afrika och praktisera. Kan undra om det är så i andra familjer också?
I alla fall är dom det bästa jag har gjort i livet och jag älskar dom så in i hjärteroten.
Johanna Catarina och Malin Rebecka

Inga kommentarer: