lördag 14 februari 2009

Gud är på frammarsch

Guds plats i idrotten!
Dagens framsidesrubrik i Borås Tidning. Reportage om koppling mellan Gud och idrotten. Nu ska man göra korstecken före prestationen. Tror att kyrkan, som ju har tappat anhängare ser det som en möjlig rekryteringsmöjlighet att liera sig med en annan rörelse som också tappar i popularitet. Två, traditionellt sett, stora rörelser som genom att slå sina påsar ihop kanske har en framtid hos unga.
Skulle också tro att Barack har en viss påverkan. George var ju hejdlöst (fanatiskt) kristen men ingen som en vanlig människa kunde relatera till. Tvärtom. Men nu kommer Barack som världens frälsare så där ser kyrkan sin chans att flytta fram sina positioner. Jag är lite imponerad av trendkänsligheten hos kyrkan. Snabbt har dom gripit stråt och hänger på.
Själv är jag ateist och humanist och har lite svårt för när en tro ska styra ens liv. Fram för allt när tron övergår i en massiv grupprörelse som begränsar individen. Det är ju dock inte enbart Gudstron som får folk att, likt en skock får, gå som en naiv massa åt galet håll. Det gäller ju både finansmarknad och despoter. Och aldrig lär vi oss...

1 kommentar:

Anonym sa...

Barack:en är ju helt underbar!
Tur dock att det inte är ditt hus. Jag vet för jag har både varit där - i huset - och sett din mysiga film.
TMPO